Dat het koninklijk paleis gebouwd is in 1781 door de Oostenrijkse landvoogden Marie-Christine en Karel. In zijn memoires schreef Karel dat hij het mooiste stuk grond gevonden had in de buurt van Brussel, Laken meer bepaald. De naam Laken komt van het Germaanse woord Lache en betekent vijver, water.

Det het Koninklijk Domein 187 hectare groot is. Dat komt overeen met 279 voetbalvelden of 14 keer het Warande Park en is groter dan de gemeente Koekelberg of St Joost-ten-Node.

Dat er verschillende leden van de koninklijke familie op het domein wonen: Koning Filip en Koningin Matilde in het kasteel van Laken, Koning Albert en Koningin Paola in het kasteel Belvédère en Prinses Astrid en Prins Lorenz in domein Stuyvenberg.

Dat het domein een echt treinstation heeft, dat al tientallen jaren niet meer in gebruik is, maar dat een nieuw leven zou kunnen krijgen op het Gewestelijk Expresnet (GEN) als halte voor Park National. Leopold II liet het station bouwen. Hij stierf voor het was afgewerkt en zijn opvolger Albert I liet de werken stilleggen.

Dat je een deel van de Koninklijke serres, die gebouwd zijn tussen 1874 en 1902, nooit kan bezoeken. Daar is een subtropisch zwembad.

Dat het Domein Van Laken eigendom is van de Koninklijke Schenking. Een openbare instelling van de staat, collectief bezit dus.

Dat ook het Dudenpark, de Koloniale Tuin en het Chinese Paviljoen eigendom zijn van de Koninklijke Schenking, maar deze parken dus wel toegankelijk zijn voor het publiek.

Al meer dan 779 handtekeningen! Teken onze brief aan de koning